De leukste school voor je hond!

Cursusaanbod


Puppycursus 

Wil jij je pup zo goed mogelijk op weg helpen? Dan zit je bij ons aan het juiste adres. 

Op een speelse en positieve manier brengen wij je pup de grondbeginselen bij van gehoorzaamheid. We helpen jou en je pup om op een speelse manier een vertrouwensband te krijgen. Zo krijgen jullie samen een sterke basis voor een levenslange samenwerking. 

Je pup leert de belangrijkste commando's, zodat jullie samen een mooie start kunnen maken. We helpen je met het netjes lopen aan de lijn en natuurlijk speelt recall een hele grote rol in de lessen.
Ook helpen we met andere zaken, zoals zindelijkheid, benchtraining en alle andere zaken die belangrijk zijn bij het opvoeden van een pup. 

Tijdens de les is er ruimte voor alle puppy-gerelateerde vragen.
Starten aan de puppycursus mag met puppy's tot 6 maanden. 

Deze cursus vindt plaats op maandag om 19.30 uur in Kelpen en op zaterdag om 12.00 uur in Geleen.


Gehoorzaamheid Allround

Speciaal voor degenen die graag met hun hond bezig zijn en nieuwe dingen willen blijven leren, is er de Gehoorzaamheid Allround. 
Tevens is dit een handige vervolgcursus om na de puppycursus te gaan doen. 

Tijdens deze cursus gaan we dieper in op bepaalde oefeningen en kijken we ook naar wat bij jou en je hond past. Denk hierbij aan blijven uit zicht, blijven in zit of af, vooruit lopen van de handler af, netjes volgen bij afleiding, enz. 

Uiteraard helpen we je ook met de alledaagse vragen en obstakels. 

Bij Gehoorzaamheid Allround hanteren we drie disciplines: brons, zilver en goud. Op deze manier is er voor iedereen gelegenheid om verder door te groeien samen met de hond. 

Deze cursus vindt plaats op maandag om 18.30 uur in Kelpen en op zaterdag om 9.00 uur in Geleen.


Intelligence & Fun

Deze cursus is speciaal voor degenen die leuk met hun hond bezig willen zijn. 
We proberen om iedere week weer een superleuke les voor te bereiden met veel diversiteit. Het belangrijkste doel: plezier maken met je hond en een sterkere band krijgen!

Tijdens deze lessen zullen verschillende activiteiten worden behandeld.
Denk hierbij aan: balans, behendigheid, doggydance, hersenwerk, treibball, zoekspelletjes en nog veel meer!

Deze cursus vindt plaats op maandag om 20.30 uur in Kelpen en op zaterdag om 11.00 uur in Geleen.


Behendigheid

Bij behendigheid ga je samen met je hond aan het werk om verschillende parcoursen af te leggen. Daarnaast krijgen jullie samen verschillende technieken aangeleerd, zoals het correct benaderen van een sprong, het juist aanleren van de slalom, raakvlakken netjes lopen en nog veel meer. 

De lessen zijn voornamelijk bedoeld om leuk en sportief samen met je hond bezig te zijn, maar door de grote kennis op het gebied van behendigheid kunnen we je klaarstomen om uitelindelijk wedstrijden te gaan lopen. 

Iedere training begint met een warming-up in de vorm van balans of fitness, zodat de spieren van je hond goed worden opgewarmd. 

Deze cursus vindt plaats op zaterdag om 9.00 uur in Geleen.


Losse Proefles

Het is mogelijk om een losse proefles te nemen van één van de bovengenoemde cursussen. Deze proefles kost €20.-
Mocht je na de proefles beslissen om verder te gaan met de cursus, dan betaal je €80.- bij voor de 10 lessen en wordt de proefles je eerste les.
Een proefles moet ten allen tijden vooraf worden besproken. 


Mantrailen

Mantrailen is een super leuke manier om samen met je hond bezig te zijn. Er wordt een spoor gelopen door één van de instructrices en jij gaat dit spoor samen met je hond volgen. Terwijl je met je hond aan het werk bent, zal een andere instructrice met je meelopen en advies geven. Op deze manier leer je, hoe je de signalen van je hond goed kunt lezen.

Mantrailen is niet alleen erg goed voor het zelfvertrouwen van je hond. Jij en je hond raken beter op elkaar ingespeeld waardoor jullie een betere band samen krijgen. Uiteraard krijg je ook theoretische uitleg, zodat je begrijpt hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Deze cursus vindt plaats op donderdag avond om 19.00 op verschillende locaties. De locatie wordt altijd tijdig aan je doorgegeven. 

De kosten voor mantrailen is €120.- voor 10 lessen in de omgeving van Sittard. 


Proefles Mantrailen

Wil je weten of je hond geschikt is voor het speurwerk?
Plan dan eerst een proefles bij ons in. Dit is een privéles van ongeveer 45 minuten, waarbij je de basiskennis krijgt uitgelegd en we een aantal proef spoortjes lopen zodat jij en je hond kunnen kijken of dit iets is wat jullie leuk vinden.

Kosten voor deze proefles zijn €25.- Deze vindt plaats in Munstergeleen, datum en tijdstip in overleg. 


Wandelen zonder stress

Niets is zo vervelend als een hond die tijdens het wandelen uitvalt tegen andere honden, mensen, kinderen, fietsers, joggers, noem maar op. Tijdens het wandelen kijk je voortdurend om je heen en probeer je spannende situaties te vermijden. 

Omdat dit een veel voorkomend probleem is, hebben we hiervoor een speciale cursus ontwikkeld. Tijdens deze cursus zoeken we samen een wandelgebied op en gaan in de praktijk trainen. Jij en je hond krijgen beiden begeleiding, zodat jullie uiteindelijk samen kunnen wandelen zonder stress. 

Deze cursus vindt plaats op variabele tijden en in de omgeving van Sittard. Dagen en tijden in overleg. 
Deze cursus kost €150.- voor 5 lessen van 60 minuten. 


Privéles aan huis: Pakket van 5 lessen van 60 minuten

Deze lessen zijn helemaal aangepast op jou en je hond. 
Je krijgt 5 lessen van 60 minuten, in je eigen huis. Je hoeft de deur niet uit en we hebben de mogelijkheid om gericht te trainen aan de behoeften van jou en je hond. 
Heb je een pup? Dan krijg je hulp met de opvoeding, bench-training, zindelijkheidstraining, noem maar op. Alles wat jij en je pup nodig hebben om een goede toekomst op te bouwen.

Deze cursus is geschikt voor honden van alle leeftijden en wordt helemaal aangepast aan jou en je hond. Iedere hond is immers anders!
Je mag zelf indelen hoe je deze lessen het liefst wil gebruiken, zo lang ze maar binnen 3 maanden worden gebruikt. Wil je twee lessen achter elkaar? Dat kan! Wil je 3 lessen in één week? Ook dat kan! (Mits het passend is in de planning)

Deze cursus vindt plaats op variabele tijden. Binnen Sittard zijn er geen voorrijkosten. Daarbuiten wordt er €0.25 per gereden km aan voorrijkosten in rekening gebracht. 
Deze cursus kost €175.- voor 5 lessen van 60 minuten. 


Dogtrailen

Dogtrailen is een cursus die wordt gegeven door DiNo's DogSearch. 

Het houdt in: het spoor van een hond volgen. 
Tijdens deze lessen word je klaargestoomd om uiteindelijk te gaan speuren naar vermiste honden. 

Dogtrail lessen worden niet gegeven op onze vaste locatie, maar op verschillende locaties. Denk hierbij aan bos, park, bebouwde kom en industrieterrein. 

Deze lessen vinden plaats op de volgende dagen en tijden:
Dinsdag 18.30 uur en 20.00 uur: Locatie in de omgeving van Geleen-Sittard
Woensdag 15.00 uur: Locatie in de omgeving van Geleen-Sittard
Woensdag 19.30 uur: Locatie in de omgeving van Landgraaf-Heerlen-Brunssum
Vrijdag 10.00 uur: Locatie in de omgeving van Landgraaf-Heerlen-Brunssum
Vrijdag 14.00 uur en 15.30 uur: Locatie in de omgeving van Geleen-Sittard
Zaterdag 14.00 uur: Locatie in de omgeving van Geleen-Sittard

Voor meer informatie over dogtrailen, ga naar de website van DiNo's DogSearch