De leukste school voor je hond!

Workshops

 

We zullen regelmatig enkele workshops en demo's in plannen.
Een workshop is mét hond en een demo is zonder hond. 

Denk hierbij aan:

 • Braingames
 • Balans & Coördinatie
 • Speuren
 • Impulscontrole
 • Wandelen zonder trekken
 • Detectie
 • Hondenmassage
 • Flyball
 • Treibball
 • Doggydance 
 • Movement Puzzles
 • ApporterenLezing: Vuurwerkangst bij honden
Dinsdag 12-12 om 18.30 uur.

Vuurwerk kan enorm stressvol zijn voor je hond, maar ook voor jou als eigenaar. Je wil natuurlijk alleen maar het beste voor je hond en hem zo goed mogelijk helpen.

Maar hoe doe je dit?
Hoe bereid je jouw hond zo goed mogelijk voor op het vuurwerk?
Hoe help je jouw hond door de jaarwisseling heen?
Welke middelen helpen wel en welke juiste niet?

Tijdens deze lezing wordt alles uitgelegd en krijg je verschillende oefeningen mee die je thuis met je hond kunt doen. Omdat ik zoveel mogelijk mensen wil kunnen inlichten, is deze lezing zonder hond. Hierdoor is er meer ruimte beschikbaar.

Omdat ikzelf weet hoe vervelend het is om een hond te hebben met vuurwerkangst, is deze lezing geheel GRATIS.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk, zodat ik een inschatting kan maken hoeveel ruimte er nodig is. Koffie en thee zijn op de locatie beschikbaar.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@dinosdogschool.nl of via het contactformulier.Workshop Dogtrailing
Dinsdag 28 november om 19.00 uur

Wil jij weten of je hond aanleg heeft om te speuren?
Lijkt het je interessant om te speuren naar vermiste honden?
Wil je graag meer kennis over dogtrailen?
Werk jij graag met je hond samen?

Kom dan naar de workshop Dogtrailing!

Tijdens deze workshop leren jij en je hond alle ins en outs van het speuren naar vermiste honden. Jullie krijgen de basis aangeleerd inzake verschillende speur-disciplines en gaan zelfs al een klein spoortje samen lopen!

Wat is Dogtrailing?
Dogtrailing is een spoor van een andere hond nalopen. Jaarlijks raken er ontelbaar veel honden vermist en bij deze vermissingen worden er heel vaak speurhonden ingezet. Een speurhond loopt het spoor van de vermiste hond na en kan aangeven in welke richting er gezocht moet worden, of natuurlijk zelfs de vermiste hond terug vinden!

Dit wordt onder andere getraind door iemand een spoor te lopen met zijn of haar hond, wat jij vervolgens gaat nalopen met jouw hond. Tijdens deze trainingen leer je om alle signalen van je hond op te pikken, zodat jullie als een perfect team kunnen samenwerken.

Je hond hoeft niet persé sociaal te zijn om te kunnen dogtrailen, je kunt een hond leren om tijdig een verwijzing te geven richting de gezochte hond, zodat deze niet met elkaar in aanraking hoeven te komen.

Mocht je na deze workshop enthousiast zijn geworden, dan is het mogelijk om het dogtrailen voort te zetten bij DiNo's DogSearch.

De workshop zal voornamelijk indoor plaats vinden en duurt ongeveer 2 uur. Er bestaat een mogelijkheid dat we buiten 1 of 2 spoortjes lopen, dus neem je zaklamp mee!

Tijdens de workshop worden er theoriezaken besproken, maar zijn er ook praktijkoefeningen. Tussendoor mogen de honden gewoon bij de baasjes blijven, maar als je het zelf prettiger vindt, mag je hond ook in de auto wachten.

Kosten voor deze workshop zijn €40.- per combinatie.
Inschrijven kan via het contactformulier of door te mailen naar info@dinosdogschool.nl


Fotoalbum Workshops